D-Day Assault Uniform

Velkommen Fora Infantry D-Day Assault Uniform

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #864
  Lars AamodtLars
  Keymaster
  Billeder er venligst udlånt af vore engelske venner fra 1stinfantrydivision.co.uk Billeder er venligst udlånt af vore engelske venner fra 1stinfantrydivision.co.uk

  “Mid War” Uniformen D-Day Assault

  Uniformen og udrustningen som vist og beskrevet nedenfor, er som en typisk amerikansk infanterist var udstyret i forbindelse med landgangen den 6. juni 1944 i Normandiet.

  Selve uniformen er fuldkommen identisk med “Mid War” uniformen og de elementer, der indgår i den – dog blev den enkelte infanterist udstyret med særligt grej og udstyr til brug under landgangen i Normandiet. Udstyr som bl.a bestod af:

  Sweater, Highneck
  I 1944 blev sweateren – langt om længe – godkendt som en standard beklædningsdel i den amerikanske hær. I de første år af krigen, hvor bl.a. sweateren ikke var en “godkendt” beklædning, modtog soldaten oftest de varme beklædningsgenstande fra Røde Kors, eller “hjemmestrikkede” fra familie medlemmer. Derfor kan der på billeder fra de første krigsår ses mange forskellige stilarter og designs.

  Sweateren er forsynet med en høj krave og fem knapper, mere end 14 millioner blev produceret under krigen og de bruges stadig i den amerikanske hær, hvor nutidens design kun har ændret sig minimalt i forhold til WW2 udgaven.

  Assault West (Assault Jacket)
  Denne vest blev udelukkende brugt af 1st.-, 4th- og 29th Infantrydivision samt Rangers i de første angrebsbølger på D-Dag, vesten som var talje lang og forsynet med lommer for og bag, til opbevaring af ammunition og granater etc. blev udleveret få dage før udskibningen fra England. Vesten blev dog (nok på grund af den “sene” udlevering) af en overvejende del af soldaterne mødt med mistro og derfor så vidt det var dem muligt undgået. Mange valgte ikke og gøre brug af den, og valgte i stedet den velkendte “Cartridge Belt og Haversack” løsning.

  Gas Brassard
  Denne del var i bund og grund et papirbånd, som var coated med en speciel maling som skiftede farve ved giftgas angreb, båndet blev typisk båret ved den ene skulder.

  M5 Assault Gasmask & M7 Waterproof Carrier
  Denne gasmaske blev udleveret til alle enheder i forbindlese med D-Dag, M5 masken var en væsentlig mindre og mere kompakt gasmaske i forhold til M3 varianten. Gasmasken blev leveret i en vandtæt pose (M7) med bærestropper.

  Wire Cutter, M-1938
  Et “Rifle Company” fik udleveret 37 af disse trådklippere.

  Copyright (C) Hans Martin Nielsen – 2015

  • Dette emne blev ændret 1 år, 4 måneder siden af Lars AamodtLars.
Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Emnet 'D-Day Assault Uniform' er lukket for nye svar.